In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind hebben we vandaag in de klas aandacht besteed aan de leefomstandigheden van kinderen in arme landen. De Filipijnen kwamen aan bod en we spraken over wat de mensen in dat gebied nu nodig hebben. Uiteindelijk kwam het gesprek op schoon drinkwater en dat iedereen dat zou moeten hebben. De kleuters waren vooral verbaasd over het feit dat wij met schoon water de wc doorspoelen, terwijl zoveel mensen geen water hebben om te drinken.
In de werkles maakten we daarom met klein groepje een waterzuiveringsinstallatie. En of ik dan aan de Filipijnen wilde doormailen hoe ze dat moesten doen, want dan kunnen alle kinderen daar ook schoon water maken.

Je hebt nodig:
Een lege PETfles
Vuil water
Watten
Schoon grind
Fijn Zand (wij gebruikten zand uit de zandbak)

Knip eerst de onderkant van de fles en zet het overige deel ondersteboven op het afgeknipte stuk. Doe achtereenvolgens de watten, zand en grind in de fles, zodat je drie lagen krijgt.
Nu kun je het vuile water bovenin de waterzuivering gieten. Even wachten…en het water komt er een stuk schoner uit! Wij goten modderwater boven in de installatie en het kwam er, hoewel enigszins gelig, helder onderuit!
wpid-20131120_094645.jpg

wpid-20131120_094912.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation