De auto’s zijn aan een goede wasbeurt toe!
En dan kun je daar maar beter meteen iets leuks van maken.
In het kader van zelfredzaamheid en het gezamenlijk zorgen voor de spullen: de Car Wash!

Wij wassen onze auto’s eerst met baking soda en azijn.
Waarom? Omdat baking soda geweldig ontvet en azijn al sinds mensenheugenis gebruikt wordt om schoon te maken. En nog belangrijker: als je die twee dingen bij elkaar gooit krijg je, tot groot plezier van de kleuters in kwestie,  een enorm bruisend bubbelbad! Scheikunde noemen we dat.
2014-02-13 10.24.44

2014-02-13 10.25.29
Als alle voertuigen in de baking soda zijn geweest haal ik die bak weg en verruil hem voor een bak met een warm sopje. Fase twee kan beginnen! De kleuters vermaken zich prima en kliederen er op los. Mijn witte held, de wasmachinelekbak, zorgt ervoor dat al het water netjes onder controle blijft terwijl de kinderen los gaan.
2014-02-13 10.44.30
Intussen worden de auto’s prachtig schoon (en mijn bakken ook!). Zij blij, ik blij, iedereen blij! Daarna drogen we alles samen af Tenslotte wordt de bak met auto’s trots terug naar de bouwhoek gedragen.
‘Hier zijn ze weer!’ Die kunnen er weer een tijdje tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation