In het kader van de Terug in de Tijd-weken én ons thema Lekker Vies kwam Jip vorige week met een zakje Smurfensnot naar school. Dertigers onder ons: kennen jullie het nog? Brings back memories! Smurfensnot, de stressbal van de jaren 90.
De kleuters hadden er nog nooit van gehoord. Schande.
2014-02-13 11.14.41
Waarom het Smurfensnot heet? Geen idee. Wie het weet mag het me mailen. Het uitspreken van de naam is een goede logopedische oefening, zo blijkt, want we maken Slurvenslot, Snurfensmot en Snurkenschot.
Je maakt het in twee minuten en het kost bijna niks. Je hebt badschuim nodig, één of twee plastic zakjes, water en een paar grijphandjes.
2014-02-13 11.09.09
Doe een scheutje badschuim in een zakje. Kieper er een beetje water bij (niet teveel, we willen geen waterig snotje!). Knoop het zakje dicht en doe er eventueel een extra zakje omheen. Wie dit nog van vroeger kent weet dat een extra zakje geen overbodige luxe is, wil je niet overal zeepklodders vinden.
Klaar!
2014-02-13 11.05.03De kinderen vinden het prachtig. Ze krijgen geen genoeg van het snuffelen aan hun Smurfensnot. Ze leggen de zakjes op hun hoofd en hun wang (‘oh dat voelt lekker!’). De snotjes worden overal mee naartoe genomen.  Uiteraard sneuvelen er een paar exemplaren, maar dat vinden we prima want het ruikt erg lekker! ‘De klas wordt er schoon van.’
Behalve bij de kleuters zorgt ons Smurfensnot ook voor herkenning bij een hoop collega’s.
Smurfensnot, wie is er niet groot mee geworden?

One Thought on “Smurfensnot

  1. Willeke Feitsma on 31 oktober 2014 at 16:17 said:

    Smurfensnot heeft zijn naam gekregen omdat het gemaakt werd vroeger met een blauw afwasmiddel. De merknaam weet ik niet meer. Dat werkte t allerbeste , je kreeg blauw schuim. Later kwam het in nog meer kleurtjes. De naam is blijven hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation