Jippie, regen!

Een regenbui is een uitgelezen kans om met de kinderen naar buiten te gaan en het begrip ‘regen’ te onderzoeken. Wij hebben het geluk dat we vanonder een afdak naar grote stortbuien kunnen kijken, maar als het een klein buitje is zijn we niet bang om een beetje nat te worden.
Eerst werden de plassen bestudeerd. We zochten diepe en ondiepe exemplaren en bespraken wat er met de plassen gebeurt na de regenbui. We ontdekten de afvoerputten (‘Het is net een waterval!’) en er ontstond een gesprekje over dat water van hoog naar laag stroomt.
Daarna deelde ik plastic bekertjes uit en vertelde de kinderen dat ze met de bekers verder op onderzoek uit mochten gaan. Al gauw werd er vergeleken (wie heeft het meeste water in de beker?) overlegd (hoe krijg je een beker helemaal vol?) gegoten, gemeten en gewogen.
De kleuters vonden het geweldig! En ik ook 🙂

regen4 regen2 regen1 cropped-regen3.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation