Vandaag sjouw ik twee rollen behangpapier mee naar school en heb nog geen idee wat ik ermee ga doen. Doe dingen doe ik soms. Ik vind het erg aan te raden, want óf je gooit het uiteindelijk weg omdat je er niks mee kunt (en dan ruimt het lekker op), óf je krijgt er een creatief idee mee.
Deze keer besluit ik om de prachtige grote stukken papier te gebruiken voor een stukje experimentele kunst.
In de ochtend gaan we verder met het stempelen en schilderen met vorken maar nu op een meter of wat behangpapier, waarbij ik nog een paar dikke kartonnen rollen op tafel mik. Al gauw wordt er gestempeld, gesmeerd, gerold en gekliederd. In een dolle bui verknip ik een wc-rol tot verfkammetje en ook die wordt bij het experiment betrokken.
2014-01-29 10.28.06‘Mogen de kleuren door elkaar? ‘ Tuurlijk!
‘Mogen we het hele papier vol maken?’ Uiteraard!
De kleuters genieten van het mengen van de verf en smeren met de attributen én hun vingers het hele papier vol. Ik neem af en toe een kijkje, maar bemoei me verder nergens mee. En dat kost me normaal gesproken enige moeite 🙂
2014-01-29 10.23.22In de middag komt er een nieuw stuk behangpapier op tafel. Ik nodig een paar meisjes uit om met mij te komen stempelen. Nu niet met een vork of wc-rol…maar met MyLittlePony’s!
Ik leef gevaarlijk, ik weet het.
Op een deksel van een schoenendoos spuit ik een paar klodders verf in verschillende kleuren. De kinderen kennen me intussen, dus ze zijn allerminst verbaasd als ik voordoe hoe je met de voeten van een pony kunt stempelen. Binnen twee minuten galoppeert er een kudde pony’s door de verf en over het papier. 2014-01-29 13.52.30Opeens valt een van de dieren op zijn zijkant in de verf.
Hee! Stempelen met de zijkant gaat ook!
En toen gingen alle remmen los. MyLittleVarkentjes.
2014-01-29 14.02.04
Aan het einde van de speelwerktijd zetten een we ponywasstation op. Warm water in een bak, afwasmiddel erbij, badlaken eronder en drie enthousiaste kleuters eromheen. 2014-01-29 14.09.44De pony’s kwamen er schoner uit dan ik ze voor het stempelen uit de kast heb gehaald.
En hieronder zie je het resultaat van het ponystempelen!
2014-01-29 14.07.49
Let vooral op die handafdrukken rechtsboven 😀

De volgende keer trek ik de dino’s tevoorschijn om mee te stempelen. En daarna? Wie zal het zeggen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation