Twee kleuters zijn druk aan het schilderen. Met een vork!In het begin moeten ze even aan het materiaal wennen, want het is toch wat anders dan met een kwast of penseel, maar na een paar minuten krijgen ze er handigheid in.
2014-01-20 10.21.35Vrolijk smeren ze klodders verf op hun papier. Ik verwacht dat ze strepen gaan maken met de tanden van de vork, maar dat doen ze niet. In plaats daarvan vermaken ze zich met het mengen van de verschillende kleuren en proberen ze te voorspellen wat er gebeurt als je die-en-die kleuren met elkaar vermengt.
2014-01-20 10.32.19Net zoals bij het stempelen met ballonnen is het resultaat hier niet echt van belang. Het gaat hier om de beleving en de ervaring. De kinderen ontdekken wat er gebeurt als je verschillende kleuren door elkaar roert en zijn daar heel gericht mee bezig. Intussen hebben ze er gesprekjes over met elkaar en met de kleuters die geïnteresseerd naar hun werk komen kijken.
Een eierdoos met verf, twee vorken en wat papier…en daar is je les kleurenkennis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation