Deze week maken we een heleboel vetbollen voor de vogels. Zonder frituurvet, maar met gelatine, water, bloem, pindakaas en vogelzaad. En een muffinvorm 🙂
(Het recept vind je hier.) Ze werden niet echt bol, eigenlijk heel plat, maar de vogels houden vast ook wel van vetkoekjes.
Vandaag hebben we de helft van het gemaakte voer naar het bos gebracht, ‘want daar wonen heel veel vogels’. Er wonen ook muizen en de kleuters vinden het niet eerlijk als die niets te eten krijgen. Daarom nemen we een paar extra exemplaren mee, zodat de muizengezinnetjes ook eens wat lekkers hebben.
Terwijl we klaar staan om te vertrekken komt juf Eva (de Intern Begeleider Bovenbouw) nieuwsgierig vragen waar we naartoe gaan. Als ze hoort wat we gaan doen rent ze vier trappen op, haalt haar jas en sluit gezellig bij ons aan. Juf Eva, juf Marjelle (stagiaire Pedagogiek) en ik wandelen met de meute kleuters richting het bos en zijn al halverwege als het begint te regenen. Geen kleine druppels, maar een echte bui!
‘We zijn niet van suiker,’ besluiten de kinderen en regen en modder trotserend ploeteren we richting het bos. De vogels moeten toch hun eten krijgen? En de muizen ook.
In het bos deel ik al het voer uit en de kleuters zoeken goede plekken om de vogelkoekjes op te hangen.
1487262_736620516363145_1987373599_n
Een ander ploegje gaat op zoek naar holtes in de bomen, want daar wonen vast een paar muizengezinnen.
1505313_736620839696446_156442577_n
Intussen regent het steeds harder en we besluiten om even onder een paar dikke bomen te schuilen.
‘Dat heeft niet veel zin, want er hangen geen blaadjes meer aan,’ deelt een opmerkzame kleuter ons mee. 1533834_736620689696461_1293909654_nNa een tijdje rondklotsen in de regen gaan we weer richting school. Sommige kinderen laten nog even zien waar ze het voer neergelegd hebben:
‘Ik heb het naast de deur van het muizenhol gelegd, dan heeft de muis een verrassing als hij straks thuis komt!’ Pas als we zeker weten dat alles goed is neergelegd en gehangen lopen we het bos uit.
Terwijl we ons een weg banen door de modder kwebbelen we volop over ons avontuur in het bos. Iedereen is flink nat geregend, dus we hangen de jassen aan de stoelen in de klas en gebruiken de rest van de middag om op te drogen en warm te worden.
Aan het einde van de dag praten we in de kring over het bezoek aan het bos:
‘Ik vond het niet leuk in het bos toen we al zo snel weer weg gingen. Maar de regen was niet erg, want nu zijn mijn haren weer helemaal schoon!’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation