Rondom onze school ligt een braakliggend terrein, waar binnenkort helaas op gebouwd gaat worden (maar nu gelukkig nog niet).
Vanmiddag trekken we met de hele klas dat veld op, zoals we al een aantal keer eerder hebben gedaan. Deze keer niet voor onderzoek, maar om er te gaan spelen!
Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor natuur op de speelplaatsen. Wij hebben de luxe dat er een groot terrein vol verschillende soorten begroeiing naast de school ligt. Een betere natuurspeelplaats bestaat niet!
2013-12-18 13.48.43Voordat ik de groep loslaat op het veld, spreken we af in welk gebied ze mogen gaan spelen. Ondergetekende rent als een hertje (t kan ook een eland geweest zijn) van de ene naar de andere kant om aan te geven wat het speelterrein is.
Alle kleuters houden zich netjes aan de afspraken en ze genieten met volle teugen van hun expedities in het riet en hoge gras.
‘We hebben hier geen buitenspeelgoed, maar nu kunnen we spelen met het gras en de beestjes en dat is veel leuker!’
Een paar kinderen verdwalen tussen de rietstengels en er rukken hulptroepen uit om ze uit de ‘doolhof’ te bevrijden.
2013-12-18 13.44.32

2013-12-18 13.44.44
Ze snuffelen aan plantjes en bekijken de konijnenkeutels op open plekken.  Ze meten wat er langer is: de planten of zij? Ze vinden kleine insecten, mooie grassprietjes en komen op plaatsen waar ze eerder nog niet waren.
Vlakbij de sloot is de grond heerlijk zacht en droog, dus ploffen we neer en kijken we naar de voorbijdrijvende wolken:
2013-12-18 14.00.52Kijk ze daar nou toch eens liggen 🙂 Dat zie je niet op een schoolplein vol tegels!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation