Helemaal leuk, zo’n boom!
2013-12-09 14.13.30

Je maakt hem met:

 • groen knutselkarton (zo’n groot vel)
 • plakband
 • plakfolie (die van de HEMA werkt heel goed)
 • een nietmachine
 • een schaar
 • knopen, rietjes, dopjes en ander versiermateriaal
 1. Maak eerst de kegel met het groene karton en zet het onder en boven vast met de nietmachine.
 2. Knip de onderkant recht af zodat je boom stevig kan staan.
 3. Knip een stuk plakfolie in hanteerbare delen
 4. Begin vanaf de top: bevestig een stuk plakfolie met de plakzijde naar je toe (zoals ik hier deed) en zet het vast met een paar stukjes plakband zodat het niet kan verschuiven.
 5. Werk in het rond en maak steeds een stuk plakfolie vast, weer met de plakzijde naar je toe zodat de randen elkaar overlappen en het dus aan elkaar blijft plakken.

Klaar!

Als je geen plakfolie hebt kun je ook breed plakband gebruiken en er dat met de plakzijde naar je toe omheen draaien, ondersteboven dus eigenlijk.
De kinderen kunnen deze boom versieren, weer afhalen en weer versieren, net zolang tot de folie niet meer plakt. Tijdens de vorige activiteit met plakfolie hield de plaklaag het ruim een week vol. Zeker als je versiermateriaal gebruikt dat niet afgeeft gaat het best een tijd mee.

Met deze boom werken de kinderen aan hun rekenvaardigheden (sorteren, reeksen en patronen maken), aan de oog-handcoördinatie, ze oefenen het overleggen met de anderen in de groep en het beoordelen van elkaars werk. Ze leren te verwoorden wat ze mooi vinden en waarom, dus komen er ook belangrijke taalvaardigheden aan bod. Mijn kleuters vinden het prachtig en zelfs de hele jonge kinderen kunnen er mee uit de voeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation