Ik heb al weken een kartonnen doos op de kast staan en wil die weggooien. Dom dom dom.
‘Neeeeeee juf! Niet kapotmaken! Die hebben we nog nodig!’ Paniek aan het kleuterfront.
Of ze die doos mee naar buiten mogen nemen om steentjes en blaadjes mee te verzamelen. Mijn kleuters, wat zijn ze toch vindingrijk 😀
Geef kinderen een kartonnen doos en er ontstaat een wereld op 60 vierkante centimeter. Er komen bladeren in en een beetje zand. Uiteindelijk vinden de kleuters ergens nog een verdwaalde mier die liefdevol in de doos werd geschoven.

2013-12-03 09.20.37

Dit effect krijg je ook als je kinderen een papieren zak (te koop bij de supermarkt) mee naar buiten geeft. Ze vinden allerlei schatten en het is heerlijk als je voor dat éne bijzondere steentje een mooie bergplaats hebt. We weten allemaal dat kleuters hun zakken altijd vol kleine dingen stoppen en met een ‘verzamelzakje’ kunnen ze aan elkaar laten zien wat ze hebben gevonden. Zo kunnen ze hun voorwerpen vergelijken en praten over wat hen nu zo aantrekt aan de verschillende schatten en krijgt het buitenspelen weer een nieuwe betekenis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation