Een paar weken geleden zouden we op herfstwandeling gaan, maar we moesten het afzeggen vanwege de verwachte storm en het gevaar voor vallende takken en bomen.
Maar wij zijn niet voor één gat te vangen! We maakten er een onvergetelijk ‘wind-experiment’ van. Het enige dat je nodig hebt is een aantal grote plastic zakken (vuilniszakken werken goed, maar containerzakken doen het nog beter) en…wind!

wind2

De kleuters vangen zakken vol wind en doen hun best om het vast te houden. Omdat de zakken zo groot zijn kunnen er meerdere kinderen samen mee op pad en dat leverde weer nieuwe onderlinge contacten op 🙂
We leerden al spelende over de wind en windkracht. Ook onderzochten we of lucht licht of zwaar is en experimenteerden we met ‘tegen de wind in’ en ‘met de wind mee’.

wind

Ik heb het al eerder gezegd in het bericht over de regen: je kunt een weersituatie zien als een gelegenheid om niet naar buiten te gaan, maar de mogelijkheden zijn fantastisch als je het ziet als een kans om dat juist wél te doen!

One Thought on “Storm (en hoe je daar een leersituatie van maakt)!

  1. Pingback: Nationale Straatspeeldag: 6 tips voor lekker buiten spelen - Lespakket - thema's, lesideeën en informatie - onderwijs aan kleuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation