In het thema Wouter Kabouter werkten we over de spin. Daarvoor maakten we op het schoolplein een levensgroot spinnenweb (een geweldig idee van mijn oud-studiegenoot Jet!) waarin de kleuters konden spelen. Het kost bijna niets en de kinderen vonden het ontzettend leuk!

2013-11-14 09.16.24

Je hebt nodig:
Elastiek (ik gebruikte onderbroekenelastiek van Zeeman, het goedkoopste dat ik kon vinden :-))
Keycordsluitingen

Dat is alles!
Zorg dat je de elastieken vrij slap bevestigt in verband met terugslag die anders pijnlijk kan zijn. Maak vooraf goede afspraken met de kinderen over het gebruik van het web. Als het elastiek breekt kun je het simpelweg weer aan elkaar knopen!
2013-11-14 09.15.15

Een tip voor het opruimen:
Als je dit op een frutje gooit krijg je het effect van een slinger kerstboomlampjes die in de war is geraakt. En dat wil je niet 😉
Als je het web wilt opbergen, maak het dan aan één kant los en draai hem om een stuk karton heen. De volgende keer als je het tevoorschijn haalt kun je het heel gemakkelijk weer afrollen.
Geloof me, dat scheelt een hoop frustratie (want ik heb het eerst ook zonder kartonnetje geprobeerd en dat was geen succes).
2013-11-14 09.16.30

Je kunt dit web zowel binnen in de speelzaal als buiten op het plein gebruiken. Zorg ervoor dat je web uit de looproute hangt, het liefst in een hoek of aan de zijkant zodat er geen nietsvermoedende kleuters in verstrikt kunnen raken.
Deze activiteit staat garant voor uren speelplezier en is prima geschikt als motorische oefening (en het is ook nog eens heel erg leuk!)

4 Thoughts on “Spinnenweb

  1. Ik vind deze zo leuk! Hoeveel meter elastiek heb je gebruikt?

  2. Hanneke on 4 juni 2014 at 20:47 said:

    Hoe maak je dat spinnenweb dan op het plein en wat voor spel biedt je dan aan?

    • In het artikel staat hoe je het kunt vastmaken, met foto’s erbij. Gewoon een paar stukken elastiek kriskras vastmaken zodat de kinderen ertussendoor kunnen klimmen.
      Je hoeft hierbij geen spel aan te bieden, de kleuters bedenken dat helemaal zelf. Probeer het maar eens, je zult het zien! Succes 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation