Vandaag is het dan eindelijk zover:
de uitvoering van ons toneelstuk Femm en Sophietje (een vrije bewerking van het sprookje Hans en Grietje).
Hoe je met een groep kleuters een musical of toneelstuk in elkaar zet vertel ik jullie in een ander bericht. Hier gaat het om iets anders, namelijk hoe ontzettend trots ik op ‘mijn’ kleuters ben.

599816_707703482588182_1400623150_n

De oorspronkelijke uitvoering stond al gepland in oktober, maar door allerlei omstandigheden moest het verzet worden naar vandaag. De kinderen hebben zich elke repetitie weer voor de volle 100% ingezet. Ook als ze er eigenlijk een keer geen zin in hadden deden ze toch goed mee, omdat we dit project sámen maakten.
Ik heb kleuters zien groeien in hun rol als hoofdrolspeler en zien excelleren in een bijrol.
Ze hebben elkaar geholpen met oefenen, elkaars hand gepakt als het te spannend was, teksten ingefluisterd als iemand het niet meer wist.
Ik heb kinderen gezien die zichzelf overwonnen en tóch op het podium gingen staan, ook al durfden ze eigenlijk niet. Ik heb een kleuter gezien die eigenlijk een hoofdrol had (maar zo veel moed had om te vertellen dat hij dat toch niet wilde) en die de leider werd van de hele productie terwijl hij dat zelf niet eens weet.

Toen ik ze vanmiddag bezig zag bij de uitvoering, concentrerend op hun tekst, danspassen en liedjes was ik er wederom trots op dat ik zo’n belangrijke rol mag spelen in de levens van deze kinderen. Dat we samen nog maar veel avonturen mogen beleven. Jullie zijn geweldig.

 

One Thought on “Waar kleine kinderen groots in kunnen zijn

  1. Ach Henrike, wat herkenbaar is dit! Het is al weer heel wat jaartjes geleden dat ik jaarlijks een musical maakten met mijn groep (het mag niet meer op mijn school) en ik herken dat trotse gevoel zo ontzettend goed! Wat heerlijk dat JOUW kinderen het zo goed hebben gedaan! Geniet nog maar lekker lang van dit gevoel en de band die jouw groep heeft door het maken van het toneelstuk! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation