Momenteel zijn we in de groep veel bezig met spiegelen. We gebruiken daar vaak echte spiegels bij, of spiegelen met mozaïek of ander materiaal. Maar wist je dat er op de iPad een app zit waarmee je spiegelen een digitale draai kunt geven? Hij heet Photo Booth en zit standaard geïnstalleerd.
Naast de spiegelfunctie zit er ook een caleidoscoop en een ‘warmtecamera’ op. Leuk speelgoed dus 🙂

Ik heb de app eerst klassikaal uitgelegd en een paar keer voorgedaan hoe het werkt. Het vereist enige handigheid met het vasthouden en richten van de iPad, maar als de kinderen het eenmaal doorhebben gaat het prima.
Vooraf heb ik een aantal afbeeldingen en foto’s gehalveerd (via Paint op de pc) en afgedrukt. Er zitten ook een paar foto’s van kleuters bij en die zorgen voor een hoop hilariteit, want helemaal symmetrisch is het natuurlijk nooit.

2015-06-16 14.52.37Bovenstaande foto ziet er gespiegeld zó uit:2015-06-16 13.53.42 Om te spiegelen met deze app open je Photo Booth. Je ziet nu negen verschillende foto-opties met een preview van het effect. Selecteer het vakje ‘spiegelen’. En dan eerst lekker even experimenteren uiteraard. De camerafunctie is er in geïntegreerd, dus alle spiegelingen kunnen meteen op de foto worden gezet en worden bewaard.

Je kunt kiezen of je de kinderen in de klas spiegelfoto’s laat maken of dat je de opdrachtkaarten erbij gebruikt. Wij doen een mix van allebei. Meestal begint het met een opdrachtkaart en eindigt het door de hele klas 😉

Hier zie je een opdrachtkaart. De kaarten die ik gemaakt heb vind je in deze map: Opdrachtkaarten Spiegelen met iPad.
De opdracht is om de bloem zo te spiegelen dat hij weer heel wordt.
2015-06-16 14.52.45 En hieronder het gespiegelde resultaat. 2015-06-16 14.53.33Onderstaande foto’s zijn door kleuters gemaakt tijdens de speelwerktijd vanmiddag.
2015-06-17 14.06.542015-06-17 10.50.03 2015-06-17 14.06.25Op deze manier doen we ervaring op met de rekendoelen rondom spiegelen en moeten we ook nog eens heel hard lachen. Wat wil je nog meer?
(Psst! Heb je geen iPad? De opdrachtkaarten zijn ook goed te doen met een gewone spiegel.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation