Veel van jullie weten dat ik sinds een paar maanden gitaar speel. Door die gitaar zing ik veel meer met de kleuters dan daarvoor en ben ik steeds op zoek naar manieren om muziek te integreren in mijn onderwijs.
Ik wilde beginnen met het vernieuwen van mijn routineliedjes. Routineliedjes zijn onmisbaar in de kleutergroep en laten we wel wezen: we willen allemaal eens wat anders dan ‘Smakelijk eten, hap hap hap, slok slok slok’. Na jarenlang dezelfde liedjes te hebben gezongen is het tijd voor iets leukers!

Op de website van Lekker Zingen Producties staat:

Juf Liesbeth maakt zingbare liedjes en eenvoudige muziek- en bewegingsopdrachten voor kinderen van 3-8 jaar bij actuele thema’s, zoals de nationale voorleesdagen 2015. Het toverwoord is eenvoud. De liedjes hebben korte zinnen, duidelijk taalgebruik en veel herhaling in tekst en melodie. Het lesmateriaal is zo opgeschreven dat ook leerkrachten met weinig muzikale bagage er mee uit de voeten kunnen.

En dat is precies hoe het is! Voor wie op zoek is naar leuke alternatieven voor de alom bekende liedjes is de cd ‘In de rij en andere routineliedjes’ een absolute aanrader.

2015-02-27 13.04.11De liedjes zijn, zoals alle liedjes van Liesbeth, simpel en gemakkelijk aan te leren. Binnen een paar minuten heb je er een leuk liedje bij!
Helemaal top vind ik dat je er de bladmuziek op PDF bij krijgt. Printen, in je liedjesmap stoppen en je kunt vooruit.
De akkoorden die worden gebruikt zijn over het algemeen goed te doen voor een beginnend gitaarvirtuoos als ik. D, G, A even oefenen en je speelt zo een paar liedjes weg. Doordat je deze liedjes elke dag in de klas speelt krijg je er meteen een flinke dosis oefening bij, dus mocht je ook gitaar (leren) spelen dan zijn de liedjes van juf Liesbeth prima te gebruiken!

Sinds ik de cd heb beginnen we elke dag met het lied ‘Welkom’: Welkom allemaal, super dat jullie er weer zijn! Mijn kleuters zingen uit volle borst mee, intussen luchtgitaar spelend of meewiebelend in de kring. Die gitaar maakt van alles los in die kleintjes 🙂
Ook de ‘Opruimrock’ is een grote hit onder mijn kleuters. We zingen en dansen ons werk in de kast en de Opruimrock heeft zo’n melodie die in je hoofd blijft hangen. Ik hoor dan ook regelmatig kinderen in zichzelf zingen: ‘We gaan opruimen…opruimen…’

Een liedje om in de rij te gaan staan, om te kleden voor de speelzaal, eten of drinken: Juf Liesbeth heeft ze allemaal op haar cd staan. Het allerleukste en liefste liedje vinden wij (mijn kleuters en ik) ‘Tot ziens’. Nog heel even bij elkaar in de kring zitten en de dag afsluiten met een lied. Dan geven de kinderen elkaar een knuffel waarbij ze iedereen ‘fijne dag en tot morgen’ wensen. Een heerlijke manier om de schooldag te eindigen.

De cd ‘In de rij en andere routineliedjes’ is voor 7,95 te koop via www.lekkerzingenproducties.nl. Daar vind je ook de cd’s ‘Zing je Fit’ met bewegingsliedjes en ‘Feest op School’.
Hoera voor Juf Liesbeth!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation