Een nieuw materiaal in de bouwhoek: de sloopkogel!
Na een gesprekje over hoe men vroeger gebouwen sloopte en hoe dat tegenwoordig gebeurt, introduceer ik onze eigen versie van de sloopkogel. Het is eigenlijk niet meer dan een bamboestok waaraan een touwtje zit. Daaraan hangt een balletje. Klaar! Ik heb trouwens een postelastiek om het balletje gedraaid, daaraan heb ik het touw vastgeknoopt.
2014-11-12 10.04.43

Je ziet dat hij al goed gebruikt is πŸ™‚
et deze sloopkogel ontdekken de kleuters spelenderwijs hoe je de zwaartekracht voor je kunt laten werken. Hoe verder je de bal achteruit haalt, hoe harder de kracht is waarmee hij tegen het gebouw aan komt. Het vergt enige oefening om de sloopbal goed tegen de bouwwerken te mikken, maar dat mag de pret niet drukken. Er worden torens gebouwd en weer gesloopt. Opgebouwd en gesloopt. Dat herhaalt zich zo een halfuur lang. Uiteindelijk hebben de kinderen behoorlijk goed door hoe het apparaat werkt en wordt er heel gericht gewerkt!
De bouwhoekers lenen de sloopkogel zelfs uit aan de Bekerbouwers, want ook daar is sloopwerk nodig aan het einde van de speelwerktijd πŸ˜‰
2014-11-12 14.14.46Techniek in de kleuterklas hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zet gewoon een sloopkogel in je groep, een kind kan de was doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation