Deze schitterende herfstbossen hangen nu bij ons aan de muur. Zo klaar en ontzettend mooi!
Eerst leggen we een vel papier in een deksel van een doos (dozen van kopieerpapier doen het perfect!). Zorg dat je papier iets kleiner is dan de deksel, anders krijg je hem er niet meer uit. Heb ik van horen zeggen 🙂
2014-10-13 10.35.17Op het papier komen een paar klodders verf in de kleuren rood, bruin en geel. Dan mikken we er een eikeltje in en pakken de deksel goed vast.
Door de deksel heen en weer en op en neer te bewegen, rolt de eikel de verf overal op het papier. Dit wordt veel gedaan met knikkers, maar met een eikeltje werkt het dus ook en blijven we mooi in het thema herfst. Een kastanje zal het ook wel doen, denk ik .
2014-10-13 10.38.27 2014-10-13 11.07.45 2014-10-13 10.41.37De achtergrond is nu klaar en moet een dagje drogen. Daarna nemen we een brede kwast, dopen die in de zwarte verf en zetten hem onderaan het papier. We trekken de kwast in één beweging naar boven en maken zo de boomstam. Dan pakken we dunnere kwasten en maken op dezelfde manier de takken aan de boom: in één lijn.
2014-10-14 09.52.15
Je mag er dus niet extra overheen schilderen en dat is best lastig voor sommige kinderen (want die lijn moet en zal gitzwart worden ;-)) maar op die manier komt de achtergrond een beetje door de zwarte verf heen. Nog een zwart papier er achter zodat de kleuren nog beter tot hun recht komen en tadaa: een bos vol herfstkleuren! Intussen zijn er al veel meer af, want het bos groeit natuurlijk elke dag!
2014-10-14 11.41.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation