Deze herfst werken we in de klas rondom het boek Bang Mannetje. En wat een reis is dat!

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).
Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen – maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.
Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje.
Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.
(Bron: www.lemniscaat.nl)

Speciaal voor Kleuteruniversiteit heb ik alle activiteiten, plus nog een flink aantal extra’s, uitgewerkt in dit prachtige project:
20140144-project-bang-mannetje-1-300x300
Ga je mee naar het wilde Woeste Woud? Beleef talloze avonturen aan de hand van het boek Bang Mannetje. Leer van alles over de spin, ga op bezoek bij de heks, vlieg mee met de draak en maak uiteindelijk kennis met de Toverboom.
Een vakoverstijgend project van 25 activiteiten met veel aandacht voor spel, natuur en techniek en sociaal-emotionele ontwikkeling!

Heb je mijn e-book Wouter Kabouter al gelezen en ben je enthousiast geworden? Of zoek je nog inspiratie voor natuur en techniek? Dan is Bang Mannetje ook iets voor jou.
Het hele project is vanaf nu in te zien én verkrijgbaar via Kleuteruniversiteit!

 

Bang Mannetje‘, Mathilde Stein (tekst) & Mies van Hout (Illustraties), Lemniscaat, 2005.

One Thought on “Project Bang Mannetje

  1. Anja Bos on 29 augustus 2016 at 22:01 said:

    Hallo,
    Ik probeer Wouter kabouter te bestellen, lijkt me een geweldig leuk project, maar ik krijg een foutmelding. Ook als ik het via de kleuteruniversiteit probeer.
    Jammer want het lijkt me een leuk project.
    Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Post Navigation